Arbejdsmiljøet har altid været i højsædet hos os og vi har bl.a. været med til at udvikle nye værktøjer, som skal sikre at vores medarbejdere har et godt arbejdsmiljø.

Fornylig valgte vi dog at få hjælp af Concrete Elephant – en eldrevet og fjernstyret ‘betonelefant’ som hjælper med at pumpe beton ind på Vestforbrændingen, hvor vi er i gang med en større betonrenovering. Her blev der forleden støbt 80 m3 beton i en gammel tunnel, der skulle nedlægges.

“Vi har valgt at bruge Concrete Elephant på denne opgave, da vi på denne opgave skal have pumpet beton et godt stykke ind i bygningen. Normalt skal vi på sådan en opgave slæbe og håndtere de fyldte slanger, som både er tunge og besværlige at håndtere,” forklarer byggeleder Lasse Ree Holtz.

Men med Concrete Elephant kan man nøjes med at betjene slange der, hvor der skal støbes. Det gør bl.a. også at man sikrer en rigtig støbegang, da man kan fylde hullet lodret oppefra.

Udviklet af betonchauffør og historisk maskinfabrik

Concrete Elephant er udtænkt af Mogens Bode Jensen, der i 2006 blev betopumpechauffør og ret hurtigt fik en passion for arbejdet, som dog kunne mærkes på helbredet i løbet af årene.

Dermed opstod idéen til en betonudlægger og han kontaktede i 2015 Fasterholdt Maskinfabrik, der sammen med Mogens satte sig ned og begyndte udviklingen af en betonudlægger.

Den første model, Beton Snake, var klar i 2017 og var en hybridversion med benzin- og elmotor, der kunne bruges til støbning af gulve, kanaler, opfyldning af fundablokke m.m.

I 2021 blev anden generation af løsningen lanceret under navnet Concrete Elephant. Det er en 100% eldrevet maskine, som nu kan bruges til større projekter.

Du kan læse mere om Concrete Elephant her.