Sprøjtebeton

Sprøjtebeton er én af vores kernekompetencer og vores store erfaring med dette har gjort os til markedsledende indenfor feltet.

Sprøjtebeton bruges bl.a. når vi skal foretage betonrenovering på ikke-vandrette flader. Det kan f.eks. være:

  • Ramper
  • Vægge og lofter
  • Søjler
  • Underside af brodæk
  • Tunneller
  • Parkeringsanlæg
  • Konstruktioner i atypiske former som ikke ejer sig til formstøbning
  • Terrænsikring af byggegruber
  • Udfyldning af mellemrum i sekantpæl vægge

Vores mange års erfaring med sprøjtebeton har bl.a. gjort at vi i dag selv udvikler løsninger og materialer indenfor området. Således har vi bl.a. udviklet Danmarks første genbrugssprøjtebeton.

Vores udstyr gør os i stand til at udføre opgaver der spænder fra de helt små til opgaver hvor der kræves et stort volumeoutput.

Hos Christiansen & Essenbæk har vi de største kompetencer og den største maskinpark samlet indenfor sprøjtebeton i Danmark.

Vi er meget fleksible og imødekommende overfor vores kunders ønsker og krav til udførelsen hvor det er muligt. Vi kan med vores know how indenfor sprøjtebeton medvirke til optimere både tidsforbrug og økonomi for vores kunder.

For mere information

Kontakt

Mads Essenbæk

Projektleder for sprøjtebeton
Mobil: 27 88 27 77
E-mail: mes@ceas.dk

Referencer

Tag en snak med os

Kontakt os her, så ringer vi dig op.

Typer af sprøjtebeton

Inden for sprøjtebeton findes hovedsageligt i to former: våd-mix og tør-mix.

Våd-mix sprøjtebeton

I denne metode blandes alle ingredienserne, herunder vand, før de pumpes til sprøjtedysen. Ved dysen kan der tilsættes accelererende additiver for at fremskynde hærdningsprocessen.

Våd-mix metoden giver bedre kontrol over materialets konsistens og reducerer støv og rebound under anvendelsen.

Tør-mix sprøjtebeton

Denne metode er også kendt som gunite og her blandes cement og øvrige tørre ingredienser først, og vandet tilføjes først ved sprøjtedysen.

Denne metode giver en hurtigere påføringsproces og kan være mere omkostningseffektiv, men det kan være sværere at kontrollere den præcise vandmængde, hvilket kan påvirke den endelige kvalitet af betonen.

Valget mellem våd-mix og tør-mix afhænger af projektets specifikke krav, såsom arbejdsområde, strukturel styrkebehov og miljøforhold. Det er noget vi gerne tage en dialog omkring med jer.

Her kan du med fordel anvende sprøjtebeton

Sprøjtebeton er særligt anvendeligt i en række forskellige projekter på grund af dets fleksibilitet og styrke. Det er ideelt til:

Reparation og forstærkning af eksisterende betonstrukturer
Sprøjtebeton kan bruges til at reparere skadede betonoverflader fremfor at skulle støbe. Det kan specielt være en fordel på flader som lofter og vægge.

Stabilisering af skråninger og erosionssikring
Sprøjtebeton er effektivt til at forstærke skråninger og forhindre erosion i landskaber oglangs vejkanter og baneskråninger.

Tunnelforinger
Sprøjtebeton er ideelt til brug i tunnelforinger, hvor det sikrer en stabil og holdbar beklædning af tunnelvæggene. Det giver samtidig beskytte mod jordskred, vandindtrængen og andre udfordringer, der kan opstå under og efter tunnelkonstruktionen.

Vand- og spildevandsbehandling
Sprøjtebeton bruges også i opførelse og renovering af vandbehandlingsanlæg, reservoirer og lignende.
Se mere om disse løsninger her.